SKRIVET: 2008-10-29, kl 20:32:17 | PUBLICERAT I: Vardagen

Allt har ett pris...även när man lämnar lägenheten

Funderar lite. Varför ska det kosta en massa pengar så fort man lämnar sin lägenhet? Är det inte linsvätska som handlas så är det p-piller, är det inte det så är det cyklen som ska lämnas in eller toalettpapper som behövs inhandlas. Alltid något. Imorgon är det p-piller o tandkräm som behövs handlas. Det går inte en ända dag utan att man är i behov av att handla ngt. Kläder behöver man absolut inte handla men dom här nödvändiga sakerna som gör så att man tar hand om sig själv. Usch ja, önskar att man inte behövde ha alla dessa måsten som man måste ha hela tiden.

London! Londonveckan var helvetisk. Inget kul alls. Bara en massa stirrande in i ett mikroskop 8h i 5 dagar. Saker man inte förstod o saker som man fick förklarat för sig som man ändå inte förstod eller såg. Tårarna hängde i ögonvrån o halsen knöt ihop sig. Men man överlevde o fick sitt lilla diplom från Gemological Institute of America! Nu i efterhand känns det bra men hade jag vetat att det skulle varit så stressig o jobbigt så hade jag aldrig gått med på det men nu i efterhand så känner jag lite stolthelt i allafall! :)
Blev flera rundor på Oxfoord Street o ett besök på Hamleys. En leksaksaffär i 6våningar med hur mycket leksaker som helst. Allt du hade velat ha o inte velat ha hittade man där o alla möjliga prylar till alla möjliga barnprogramm. Min 27årsdag blev firad med Mojitos o vin! Trevlig kväll det där!

      

 

I lördags så blev det middag på Borderstugan (tror jag kommer inte ihåg namnet nu) med Eme, Fredrik o Johan. Sen gick vi hem o spelade lite Wii! Man kan väl säga som så att vi var inte så grymma på Mario Cart eller vad det heter o bowlingen satt väl lite bättre tycket jag. Men det bevisar ju bara att man inte ska blanda alkohol o bilkörning ;) Det var en trevlig kväll trots att jag inte kunde röra mig i söndags o ingen mat eller dryck kunde jag får i mig heller.....

       

Hittade denna bilden på flygplatsen i London. Min fråga är bara hur i allsindar har ngn lyckats få med sig dom här verktygen genom säkerhetskontrollen???



Sen undrar jag även varför Londonborna inte har varm o kallvatten i en o samma kran? Varför man ska behöva tappa upp vatten i handfatet o tvätta ansiktet i det efter att man har stått o spottat o borstat tänderna?? Okej om det bara var mitt eget spott som jag tvättade mig i, men att tvätta ansiktet i samma handfat som 2 andra med hade stått o spottat i var ju lite räligt. Men ja, det fick ju gå ändå!

SKRIVET: 2008-10-18, kl 19:13:34 | PUBLICERAT I: Vardagen

London

Lördagkväll igen. Vad veckorna går fort fram. Idag har vi dammat, dammsugat, bytat sängkläder o packat. Varför ska det vara så svårt att packa ner det sista i väskan? Jag förstår inte.

Mamma kom idag, var uppe i stan o handlade födelsedagspresnt till lilla mig. Fick underkläder. Det var bra för det ville jag ha! Sen lagade hon köttbullar o sås till mig o jag kokade potatis o rev morötter. Dagen har varit hur bra som helst!

Nu sitter jag här med lite godis o ett glas cola som mamma lämnade kvar till mig o tittar på tv. Men det finns inget att titta på egentligen.

Imorgon bär det av till London. Får se om jag har kvar mitt öra när vi landar kl14 imorgon. Eller kanske om jag har dött på vägen dit för jag kommer nog till att få skitont i örat. Kommer nog till att göra så helvetes ont så det inte är sant. Känner lite nervösitet inför kursen, men det blir väl bra kanske. Ska bli kul att komma till London i allafall, hoppas man hinner utforska staden.

Igår var vi på namngivelsefest ute i Bara. Träffade alla gamla vänner det var jättekul men jag fattar inte det här med namngivelsefest, men men det kanske bara är jag. Känns som om jag har skrivet det här innan eller så har jag bara tänkt det.

Jag har en flygande tånagel. Den är jätteläskig. Sitter bara fast på den högra sidan av min tå o den vänstar är lite ute o flyger. Undra när den kommer att trilla av eller hur det blir med den.

Detta inlägget känns välidigt onödgit men ändå skönt på ngt sätt.

Dax för det sista!

SKRIVET: 2008-10-16, kl 15:14:52 | PUBLICERAT I: Vardagen

0840

Jaha ja, då är det återbesök till doktorshelvetet imorgon då. Kul att lägga pengar på läkarbesök o medicin som inte hjälper. Arg jag blir att man inte kan få rätt medicin diretk. "Man försöker ju med den snälla antibiotikan innan, o hjälper inte den så får man prova ngn annan" "Ja men jag ska ju flyga på söndag o hade hoppats på att det här skulle ha försvunnit tills idag" "Ja, men du är välkomen imorgon kl0840"

Mmmm tack för det.

Säger upp mig från min kropp nu orkar inte mera.

SKRIVET: 2008-10-15, kl 21:34:11 | PUBLICERAT I: Vardagen

Älskade Krille lille...

Hur i allsindar lyckas jag med allt möjligt? Skrev i förra eller förr förra inlägget att det är ngt som är fel på min kropp o oktobermånad. Visst fan har jag rätt. Satt på jobb igår o klagade på mitt öra att det gjorde ont. "Men du hade ont förra veckan med" säger ngn. Ja, det hade jag ju kommer jag ihåg Öroninflammation, tänkte jag. . Ringer o bokar tid kl18. Sant som jag sa (eller vad det heter) så har jag öroninflammation ja. Duktig flicka att få det nu när man ska flyga på söndag. Ner till apoteket, lämnar KK o får min medicin. Frågar lite snällt vad det kostar o får till svar "467,50kr" "467,50kr?!!" skriker jag nästan. "Ja det stämmer" säger hon. Va fan, 467,50kr för piller som jag inte får äta upp alla, för jag ska bara ta 30st på tio dagar, så jag har betalt för 20 tabletter mer som jag inte ska äta. Varför gör dom inte mindre pillerburkar??? Lite smörja som ska in i örat tre gånger om dagen, 111kr. Så då får jag ligga i soffan på jobb i 20minuter för att smörjan ska rinna in ordentligt. Ja ja....jag säger inte mera, bara till att knapra o se glad ut tydligen.  

Helgen som gick var vi på bio o middag i fredags. Det var flickorna Jacobsson som var på bio. Mamma Mia blev sedd. Ganska rolig o underhållande film. Det var vi tre o gammlingarna. Eme sätter sig till rätta med popcorn o cola, o ubrister "Nu trivs jag!" o trycker in 10 popcorn i flabben o tar en slurk cola. Mamma Lena hade ena konstiga ord för sig med. Sitter på restaurangen o pratar lite grann. MÄnniskan har köpt en ny säng. "Ja sen när Göran är borta så kan ni komma o sova i min nya säng" säger hon o åmar sig lite o spinner/mjauar som en liten katt. Kommer sen till bion, där det självklart är reklam. Kommer en snygg kille o hon utbrister "Vilken fin kissekaaaat!" O som vi skrattade åt henne. Det lät ju inte riktgit klokt. Lät som en gammal kåt kärring. Hon är härlig hon, min lilla mamma.

Igår var jag hos min älskade pappa som jag itne ha träffat sen i julimånad. På ngt vänster har han lyckats gå ner lite i vikt. Min pappa Krister, han är så söt. Han lagade middag till mig igår, fläskpannkaka. Så tar vi ut den ur ungnen o den är lite konstigt bakad. På ena sidan plåten är där knappt ngn deg o på andra sidan är det hur mkt som helst. (Spisen står nog itne riktigt rakt). Vi hugger in på den o äter i 5 minuter. "Usch nä, den var inte god" säger han. "Jo då det var den visst det" säger jag o äter vidare. Pappa lika så. Men efter 5minuter till så ger han upp. Jag äter som ingetting, men efter ett tag känner jag det som han kände, att den inte var så god. "Här bjuder man hem sin dotter på middag så blir den dödbakad". Ibland så saknar jag pappa jättemycket, nästan som om jag vill vara 15år igen o bo i mitt lilla flickrum o komma hem till pappa efter skolan o se honom varje morgon med en kopp kaffe o tidningen på bordet när jag rusar in i duschen. Jaaa, min älskade lilla pappa.

I lördags så kom Sophia o Nina från jobb hit här. Vi åt varmamackor o kex o ost o drack en massa vin!!! Gott som alltid!
Så här snygga lyckades vi bli innan det blev utgång o tequila.....

 Nina apar sig framför speglen

 Sophia leker frisör

 Så här blev resultatet....

 Ja...

 Sophia o jag....

Men som sagt, oktobermånad o Elins kropp är ingen bra komibination....får se vad jag tar vägen nästa år!

SKRIVET: 2008-10-09, kl 21:24:53 | PUBLICERAT I: Vardagen

Generation fett



Sophögen på gården växer liksom min oro inför Londonveckan känner jag. Börjar bli mer o mer nervös nu. När jag fick reda på det i sommras så var det ju jättelång tid dit men nu helt plötsligt så är tiden här. Näää jag vet inte, vill nog inte, eller jo det är klart att jag vill. Men jag är jättenervös!!!

På tal om sophögen ja, ngt ni behöver? En kyl, ett däck, en skrivmaskin såg jag bakom kylen? Nä inget , jag förstår.

Generation fett! Hur fan vill man bli världens fetaste kvinna?? Varför vill man väga 450kg? Vill man ta livet av sig? Tydligen. Men varför i allsindar vill man väga 450kg??? Det är ju ren totyr mot kroppen. Hur kan man kränga så mkt mat? Vad får man ut av att sätta sig på människor? Är det en sexuelltillfredställelse? (konstigt ord att skriva) Jag förstår då inte o jag kan inte titta på programmet heller så jag kanske kan få höra deras förklaringar för jag mår illa utav att bara titta på reklamen. Usch ja fy...nä tvi vidrigt tycker jag.

Nu ska jag o Dr Troy spendera en timme ihop tänkte jag!

SKRIVET: 2008-10-08, kl 19:17:34 | PUBLICERAT I: Vardagen

Soptipp

Vaknade kl10 idag. Åt frukost o sen så fick jag panik så jag stack o jobbade. Hade sagt att jag skulle vara hemma men jag klarade inte av en dag till i soffan o tv´n. Kom hem kl1720 o gården ser ut som en soptipp!!! Förra året gick hyresvärden ut med om att man skulle märka sina förråd o cyklarna. Allt annat skulle slängas. Detta meddelande kom förra sommaren i juni typ. Men nu, 1½ år senare så ska dom ta tag i det. Bättre förr än aldrig iofs.



Har även funderat på vad det är med min kropp o oktobermånad? Har lite feber känner jag men vill inte bry mig mer om det. Har ju legat hemma nu i nästan 3 dagar o käkat Ipren. Förra året hade jag med feber fram o tillbaka o sen kom dom här föbaskade såren. Jag hoppar verkligen att det inte är samma skit i år igen för då säger jag upp mig från den här kroppen, då orkar jag inte mera faktiskt.

Om 1½ vecka beger jag mig till London för diamantgraderingskurs. Börjar bli lite smått nervös faktiskt på hur jag ska ta o klarar av den. Den är då på engelska vilket är självklart med tanke på var den ska hållas. Men tänk er alla orden på en diamant men på engelska??? Rondist, kulett, facetter, bord, pavilljong, inneslutningar, hack, skador mm!!! Ja som ni ser så fattar ni ju inget av det på svenska så hur fan ska det då gå för mig på engelska????! Aja det får väl bära eller brista känns det som.

SKRIVET: 2008-10-07, kl 12:53:25 | PUBLICERAT I: Vardagen

Vad händer med tv´n?

Tisdag. Näsan är fortfarande täppt. Inge kul. Vaknade kl 10.30, åt frulle o satte mig framför tv´n. Har nu sett 2 avsnitt av Hem till gården. Nu har jag att välja mellan, Barnvagnen, Kunskapensdag, Våra bästa år, Trav, Supernanny, Ellen Degeneres show. Vad är det här för ngr progamm? Inget kul alls att se på. Påminn mig nästa gång att jag inte ska bli sjuk igen.

SKRIVET: 2008-10-06, kl 15:45:37 | PUBLICERAT I: Vardagen

Min man...

Förresten, till helgen kommer min man hem! Han ska spela lite fotboll här i Sverige, sen måste han tyvärr bege sig igen.
Men visst är han vacker...fin..snygg helt underbar!!! I like!!


SKRIVET: 2008-10-06, kl 15:37:45 | PUBLICERAT I: Vardagen

Dr Christian Troy

Natten tills i går blev jag störtförskyld. Blev anklagad för att ha legat med rumpan bar. Men jag hade både täcke o filt på mig. Näsar har runnit o ögonen läcker. Inget kul alls. Idag har jag legat i soffan hela dagen o tittat på tv. Kollade "Don´t mess with Zohan" lite galen film om jag får säga mitt. Sen har jag kollat ett avsnitt av Nip/Tuck!!! Helt underbar serie! Vill kolla alla avsnitt men får nog snällt ta o vänta lite. Dr Christian Troy är ju inte så ful att vila ögon på direkt....mmm.... Titta bara!



Var nere o lämnade ett paket på posten. Skulle in o ha mjölk. Tänkte att det kan jag ju handla på Lidl. Gick in, tittade mig omkring. Hittade mjöken, tog den. Var inte helt överlycklig över vad jag hade handlat med mig hem faktiskt, men orkade inte gå in på Malmborgs för en liter mjölk o stå i oändlig kö.



ARLA! Vad har hänt med Skånemejerier, gör dom inte mjölk längre eller??? Det fick ju som sagt gå, men nu står den i kylskåpet med sin konstiga öppning, man kan ju för bövelen inte stänga paketet. Kolla den konstiga öppningen!!!! Så nu står den öppen i kylen o tar åt sig all kylskåpsdoft. Gott att dricka den sen till middagen? NÄ! Ska aldrig mera handla på Lildl, dom har ju inte normal mjölk!

I onsdags var jag hemma hos Eme o Fredde (inget ovanligt kanske :) ) o Nettan o Thomas ringde o ville komma förbi en stund. Jag o Eme gick ner o handlade. När vi kommer upp så står Nettan o ser lite lömsk ut. Hon tar fram en present till Eme.....en Dramaten. Både jag o Fredde tittade på varandra o skakade med huvudet. Varken jag eller han följer med henne o handlar med den där saken. Den är tillomed neonrosa!!! Men så lycklig som hon blev när hon fick den där saken är helt otroligt. Tur att hon hade öron som stoppade hennes leende.
Så här glad var hon!

SKRIVET: 2008-10-05, kl 21:03:45 | PUBLICERAT I: Vardagen

Helgen

Söndag o jag har lyckats dra på mig en liten förskyldning. Inget kul alls men bättre det än att det kommer till Londonveckan. Idag har vi varit o fikat o sen på Media Market eller vad det heter o sen så var det bandy. Eme, mamma, Jimmy o jag. Johan kunde inte röra sig, bakfull heter det.


Detta skrevs i gårkväll men gick inte att publicera så här kommer min lilla text.

Lördagkväll, mörkt o kallt ute o här sitter jag ensam o tittar på tv. Musikmaskinen visas nu sen så tänkte jag se Sing-a-long. Kommer inte ihåg när jag senast var hemma en lördagkväll. Men det kan ju vara skönt det med ngn gång. Var förbi Eme o Fredde innan en liten stund. Dom hade det så mysigt där hemma med levande ljus o lördagsgodiset stod på bordet o väntade på att bli uppätet, Fredde låg i soffan o tittade på fotboll. Så där hade jag med velat ha det, ngn som ligger i soffan o kollar fotboll o låter lite när det blir mål o pratar med en lite då o då. Jag kan ju iofs med tända ljus här hemma, men det är ju bara lilla jag som är hemma. Det är ingen annan som kan mysa med ljusen o lördagsgodiset i skålen. Ja ja, min tid kanske kommer den med. Det är inget kul att göra mysigt när det bara är jag som kan se det o mysa av det. Då kan det allt vara som det är med lite kläder på golvet o på stolarna.

Igår bjöd Eme o Fredde till fest. Pojkarna skulle spela Fifa innan utgång. Johan, Jimmy o Larsen kom o dom började spela. Sen kom Jenny o Peter. Jag o Peter satte oss o spelade skitgubbe, vem som vann kommer jag inte ihåg. Vid 23 tiden så tackade Eme för sig o gick in o bäddade ner sig. O vi andra fortsatte med det som vi kan innan o utantill. Hamnade på Lilla T o sen så var vi på Etage. Captain Morgan o jag är inte vänner längre. Vet iofs inte om vi någonsin har varit det, men efter igår så är vi det definitivt inte. Han har gjort så att jag har haft ont i håret hela dagen o bara fått ligga i soffan o kolla tv. Ganska skönt men hade varit skönare om jag inte ville ta livet av mig var 10 minut.

Söndag imorgon, ska bli trevligt. Sen har vi ytterligare en vecka som ska arbetas igenom. Bio på fredag med mamma o Eme o jobb på lördag. Snart bär det av till London. Måste nog ta tag i att läsa igenom mina papper till kursen. Får göra det nästa vecka. Tänkte lägga upp lite bilder men jag lyckas inte. Får ta det en annan gång.

Trevlig helg till er som läser, mamma, Eme, Johan o Sofie.