SKRIVET: 2008-12-17, kl 21:25:25 | PUBLICERAT I: Vardagen

Spjut smärta

I natt har jag inte kunnat sova så bra. Varje gång jag har vänt mig har det kännts som om ngn försöker dra isär min rygg. Fy fan va ont det har gjort. Vaknade av att jag var kissnödig. Tänkte jag tar mig ner i sängändan så blir det nog lättare. Förflyttar mig sittandes ner där för väggen fanns där som jag kunnde hålla i. Sätter ner mina små fossingar på golvet o ska ställa mig upp....till att börja med så skjuter det iväg en sån smärta från tårna upp i stjärten o vidare till ryggen när jag ställer mig upp. Tar ett steg o det känns som om benen inte ska orka bära mig till toa. För varje steg så känns det som om ngn sticker ett spjut i ryggen på mig. Känner mig som om jag vore 77 ist för 27. Kommer väl in, sätter mig med möda o besvär men upp ja...det var ett större problem men upp kom jag. Samma problem imorse när jag skulle stiga upp. Men det lättade lite grann. Kom till jobbet o dom tyckte att jag skulle bege mig till en kiroprakter/naprapat eller ngt liknande. Ringde mamma o hon ringde sin massör o dit gick jag. Det var inte den skönaste massagen jag har varit på. Fy i faskiken va ont det gjorde när han tryckte o hade sig. Men det var ändå en skön känsla samtidgit som det gjorde svinont. Vad jag ville komma framtill var att jag nu mår mkt bättre i ryggen o nog kommer till att sova gott i natt :)

SKRIVET: 2008-12-16, kl 21:07:15 | PUBLICERAT I: Vardagen

Ge fan i att gunga min säng!

Vaknar imorse utav att hela sängen gungar. "Vem fan är det som gungar min säng"! Tittar ut i storarummet o märker att där ute gungar det med. Vem är det som gungar hela huset? Lägg av med det dära. Funderar på vad jag ska göra, ska jag gå ut, ska jag gå ner i källaren funderar även på  att gå upp för klockan var ju 0623 kommer jag ihåg. Men vänder mig om o somnar om ist. Tänker lite grann på det men inte så mkt mera. Sätter på nyheterna o då har det visst varit jordbävning i Sjöbo eller ngt liknande. Jordbävning här i Sverige. Lät lite underligt men så hade det ju varit.

Sitter nu här o kan knappt röra mig så ont i ryggen jag har. Kommer inte på ngt speciellt som jag kan har gjort. Men det känns som om vilken sekund som helst så knäpper det till i ryggen o det kommer nog till att göra skitont eller så gör det inte det. Men ont gör det i allafall.

SKRIVET: 2008-12-14, kl 21:33:02 | PUBLICERAT I: Vardagen

Måltorka

Vilka underbara helger som har passerat. Förra helgen var det bio på lördagen, Madagaskar. Trevligt. Förra söndagen blev det Malmöspelet o sen bandy.
Denna helgen var inte mkt sämre. I fredags så samlades vi på Lundavägen, lite singstar fram till kl20 då johan o jimmy kom. Vi såg idol. Trodde aldrig att vi skulle få se klart det, men det fick vi! Sen kom fredde hem o det blev Mario cart. Efter det lite bowling. Efter 2 el 3 glas vin sa jag godnatt o cyklade hem.

I lördags jobbade jag sen åkte jag hem till mitt andra hem o vi lagade tacos. Johan o Jimmy kom. Såg fotboll o sen så spelade vi Malmöspelet. Helt plötsligt så säger johan "honung" o sen inget mera. Inga direkta förklaringar eller liknande. Sen sitter han o upprepar detta ord hela kvällen. Vi andra bara tittade på honom o höll med. Lika bra det.

Idag har det varit slappdag o sen bandy. Riktig kul bandy. Var ganska jämnt i första halvlek. Burlöv vann med 12-6 tror jag att det var. Fredde gjorde inga mål som han har lovat nu i flera dagar. Måltorka säger han att han har. Får hoppas att denna måltorka har släppt tills nästa säsong.

SKRIVET: 2008-12-11, kl 21:32:43 | PUBLICERAT I: Vardagen

Nyår....

Okej, det känns som om jag eller vi (eme o fredde) har tagit oss vatten över huvud. Till nyår har vi bjudit hem våra vänner på tillställning. Det ska vara trerättersmeny o man ska vara finklädd. (Klänningarna inhandlade vi nog samma vecka som vi hade kommit på idén...men idagsläget är inte klänningen lika snygg som den var då......)

Denna underbara idé kom vi på en dag när vi var på Nova o satt o fikade. Vilken jättebra idé tyckte vi då, åh va kul att göra ibjudningskort, idéer bara strömmade in hur våra inbjudningskort skulle se ut. "Åh, svart papper med guldtext" "Jaaa va fint" o vi såg hur fint det skulle bli. Svart papper o guldpennor inhandlades. Satte oss tillrätta vid köksbordet o började skriva på våra kort. Vi tittade lite på varandra, lite skeptiskt, men skrev vidare. Efter ett tag så frågar jag eme om hon kan se vad det står på mitt papper? "Njä....inte i det här ljuset" säger hon "I vilket ljus kan du se då?"  "Men om du vinklar pappert lite grann så kanske jag kan se....." sagt o gjort så vinklar jag pappert men man ser inte bättre för det. Tillslut så blev korten skrivna på vitt papper o klistrade på det svarta fina. Vi började skriva, efter ett kort på vitt papper ger eme upp o bestämmer sig för att det är bättre att jag skriver alla 9 korten så kan hon klistra det på papper...okej, gissa om min hand hade ont sen?

Men i allafall tillbaka till vatten över huvudet...hur ska vi göra? Hur ska vi planera? Hur lagar man mat till 12 personer? Fredde bestämmde efterrätten men han har sagt att jag o eme ska laga den. Okej. Det känns ltie stressigt redan nu faktiskt. Men just nu kan jag inte göra ngt åt det. Får vänta till nyårsafton. 

Imorgon blev det visst spelkväll på Lundavägen. Mario Cart, ska bli kul. Det var några pojkar som ville dricka vin o spela Mario trots att dom inte dricker vin. "Men dom kommer ju till att dricka öl" fick jag då till svar av min systeryster!  

SKRIVET: 2008-12-10, kl 22:50:31 | PUBLICERAT I: Vardagen

Han/honom Hon/henne

Ett litet samtal som ägde rum tidigare i dag.

E - Behöver ni hjälp?
Någon - Nä, jag är med han.
E - Okej, du är med honom.

Vem har hjärntvättat mig på det här visset?
Har aldrig mer eller mindre brytt mig om det innan. Har aldrig tänkt på det heller. Men det låter ju helt galet när man säger så!! Självklart säger jag själv fel ett antal gånger om dagen men jag kommer på mig själv o rättar o säger rätt ord
högt o ljudligt så att jag själv ska få in det i huvudet. Han/honom hon/henne den/det....va fan! Ibland kan det vara bra att använda ordet hanom eller kanske honne.....

SKRIVET: 2008-12-09, kl 20:37:38 | PUBLICERAT I: Vardagen

Julklappar

Julklappar. Hur kul är det egentligen? Har nu suttit i 2h o slagit in o tejpat o snötat. Ont i ryggen får man med. Varför ber man inte om att dom i affären ska slå in dom ist? Nä, för det är ju så trevligt o kul att göra det när man kommer hem, titta på vad man har köpt o sen slå in dom med papper, tejp o snöre. O ja, särskilt fint blir det ju inte heller för den delen. Men men, till nästa jul så ska jag be om att få alla julklappar som inhandlad inslagna så slipper jag det när jag kommer hem :)

I helgen inhandlades Monopol Malmö. Riktigt kul spel. Började spela i lördags fortsatte i söndags o än idag är vi inte klara. Får nog ta tag i det till helgen. Ska även jobba på lördag, hoppas att det går fort så jag kan komma hem. Kvällen ska spenderas på Lundavägen med spel, lussekatter o glögg. Johan, Jimmy, Fredde, Eme o jag...vårt lilla gäng. Va kul vi har ihop.

Snart är det nytt år. Vart har detta året tagit vägen någonstans undrar jag faktiskt. Tyckte inte det var så länge sedan vi var samlade på julafton hos Eme o Fredde o nu är det dax igen. Veckorna bara försvinner. Det känns som om det var förra veckan det var sommar o semester. Lata dagar på stranden, kvällar med grill o Wii. Hoppas att vintern går lika fort så kan vi göra alla dom där roliga o mysiga sakerna igen.

       

           

Denna ljuviga sommarperiod, hoppas att du kommer snart igen, I like!

SKRIVET: 2008-12-07, kl 22:49:07 | PUBLICERAT I: Vardagen

Äntligen!!!! :)

Äntligen!!! Ikväll när jag skulle bädda rent så kände jag att jag fastnade med min trasiga tånagel i täcket. Tittade på min lilla tå o naglen satt bara fast lite på högra sidan av tån. Gissa om jag blev lycklig när jag såg att jag äntligen slipper dras med en flygande tånagel!!



Så nu är min tå så hära fin!! Det har bara tagit 25 veckor o 1 dag att tappa den! :)



Igår var vi, jag, eme, fredde, johan o jimmy, på bio. Såg Madagaskar 2. Den var jätterolig.
I lördags när vi var i stan så köpte jag monopol fast det ör Malmögator med. Roligt o underhållande spel.
Eme, Fredde o jag började spela igår, idag sitter jag o eme utan några pengar o fredde bara hovar in alla våra
gator, vi får sälja våra hus o till slut har vi bara 1000kr kvar. Så vi började om ist. Så nu...låt bäste man eller kvinna vinna!!

Åh, va lycklig jag är över min nagel! Nu ska jag bädda ner nyduschade mig i min säng med rena sängkläder. Underbart!

SKRIVET: 2008-12-03, kl 22:35:42 | PUBLICERAT I: Vardagen

Snopp

Ibland önskar jag att jag hade en snopp. Tänk vad mycket lättare allt hade varit då. Allt hade gått mkt snabbare. In i duschen tvåla in sig o torka sig. Inga långa minutrar framför speglen för att ordna till håret. Inget fönande o plattande. Inget sådant, för man hade ju inte haft ngt hår på huvudet, växer det ut så fram med rakmaskinen o wops så är det borta! Ska man iväg, på med ett par jeans o en snygg t-shirt eller skjorta. Färdig. Jag/vi tjejer ska leta kläder i en gardeob som är full med kläder men ändå är det inget som man kan ha på sig. Man byter 20gånger innan man går utanför dörren. Idioti kallas det. Men det är väl så vi är funtade. Och framför allt så hade man sluppit en vän som kommer o hälsar på en en gång i måndaden. Man hade sluppit den här uppsvällda magen som man får och dom här kramperna som man tror att man ska dö. Att det är en liten gubbe som sitter i magen på en o bara vrider runt allt som finns där o det gör så fruktansvärt ont. Kan inte tänka hur ont det gör att föda en unge, vill inte tänka på det alls överhudutaget. Men jag vet inte vad jag hade gjort med min snopp, jag hade nog bara njutit av att inte behöva göra alla dom där sakerna varje morgon!

SKRIVET: 2008-12-02, kl 19:28:13 | PUBLICERAT I: Vardagen

Snopp

Ibland hade jag jättegärna velat ha en snopp. Tänk va skönt det hade varit. Vad mkt man hade sluppit. Man hade inte behövt tänka på hur håret ser ut, bara till att ta tag i rakmaskinen o swops så är det problemet löst. Inte behöva stå framför speglen o föna o platta o ha sig. Man hade inte haft så stora problem att klä sig om man ska bort. På med ett par jeans o en snygg t-shirt eller skjorta så är det hur fint som helst. Vi tjejer ska välja kläder 20 gånger innan vi är klara. Klart att man kan ta ett par jeans o t-shirt, men det går ju inte in i våra huvuden. Och framför allt så hade man sluppit att ha en konstig vän som kommer o hälsar på en en gång i månaden o som får en att känna sig som en ballong samt att den kommer med enorma magsmärtor. Det hade jag velat slippa. I mitt nästa liv vill jag ha en snopp!!!