SKRIVET: 2009-04-28, kl 20:45:12 | PUBLICERAT I: Vardagen

För 23 år sedan

Tisdag tisdag. Tisdag är en bra dag. Måndagen är avklarad. Efter tisdagen kommer onsdagen o då betyder det att halva arbetsveckan har passerat o att det snart är helg. Denna vecka är det alldeles underbart att det är onsdag imorgon för det innebär att jag inte jobbar på torsdag o att det är röddag på fredag o att jag inte heller jobbar på lördag. Med andra ord så får jag en långhelg!!! Men allra bäst är ju ändå torsdagen för efter torsdagen så är det ju fredag o då är det helg!!!

  
Imorgon fyller min bebissyster Emelie år. Hon bli 23 år gammal. För 23år sedan bodde vi på Segevång hela familjen o jag bodde mer eller mindre hos våra grannar. Kan ju inte direkt säga att jag kommer ihåg när Eme föddes eller så. Kan nog inte komma ihåg så mycket från vår uppväxt överhuvudtaget. Kommer ihåg när vi var på Gran Canaria o hon skulle äta spaghetti o köttfärssås men hon var så trött så hon somnade pladaskt rakt ner i tallriken med hela huvudet. Kan undra varför varken mamma eller pappa satte henne i vagnen innan hon somnade. Sen kommer jag ihåg när mamma o pappa hade flyttat isär första gången o pappa hade en bäddsoffa som vi skulle sova i. På något konstigt sätt så kunde man fälla ner ryggstödet o sen gömma sig där under o sen på ngt sätt komma ner mellan soffan o väggen. Det tyckte vi var kul. Mitt första ord som jag lärde mig stava kan jag tacka henne för. Det var glass. Kommer ihåg när mamma badade henne för hon skulle lägga sig, hon måste ju ha varit en 3år kanske för hon förstod ju vad glass var för ngt, o jag stod i badrumsdörren o frågade mamma om jag kunde får " G L A S S" sen när Emelie hade lagt sig. Det fick jag ju inte alltid o det var itne så kul sen när hon började förstå vad dom bokstäverna betydde heller. Har även ett svagt minne från när hon var några månader o jag kom bärandes på henne ut till mamma o pappa. Varför vet jag inte. O jag har inte den blekaste aning om vart jag bar upp henne ifrån, om det var från golvet eller från sängen. Sängen kan det ju verkligen inte vara.. Lite tråkigt att man inte minns så mycket från när man var liten. Det hade varit kul.

Men nu i efterhand (efter alla bråk, efter alla tvingade lekar hon var tvungen att vara med på för att hon skulle slippa leka själv, efter allt hateri) så har det blivet den bästa dagen i hela mitt liv. Då föddes hon som gör mig till den jag är. Då föddes den underbaraste människan som finns. Hon gör mig glad, hon gör mig lycklig, hon gör mig ledsen och hon kan även göra mig väldigt besviken. Det var länge sedan men ibland så lyckas hon. Hon är med andra ord min bästa vän. Lite konstigt att min bästa vän är min syster. Men så är det. Hon finns alltid där för mig, hon kommer alltid att älska mig vad jag än gör o vilka beslut jag än väljer. Jag kommer alltid till att vara vid hennes sida vilka beslut hon än väljer o vilka vägar hon vill pröva.




        

 


ÄLSKAR DIG SYSTER! Visst är hon underbart söt?

SKRIVET: 2009-04-25, kl 14:53:04 | PUBLICERAT I: Vardagen

Soligt svettig

Har nyss ätit 2 mackor efter att ha spenderat 3 timmar i solen! Luktar så där soligt svettig blandat med lite solkräm..mmm!! Lite bränd hud på det med gör susen! Härligt att sommaren snart är här på riktigt :)

Ikväll blir det grillning o sen samkväm med iskall öl o iskalla cidrar hemma hos E&F! Gänget ska samlas för dumheter igen! Nu är det duschen!

SKRIVET: 2009-04-20, kl 20:28:26 | PUBLICERAT I: Vardagen

Psykiskt tvångssyndrom...?

Okej, jag har aldrig sagt att jag är helt okej i mitt lilla huvud.

När jag går hemmifrån så kan jag kolla så att kaffekokaren, spisen (trots att jag inte har använt den alltid), tv, hårfön, plattång, lampor mm är avstängda 2-3 gånger. När jag låst dörren så kollar jag en gång att den är låst (har dragit ner på det en gång, förr var det alltid 2 gånger). Jag kan även gå ner för trapporna o sen gå upp igen för att kolla så att dörren är låst. Vissa förvirrade dagar kan jag även gå in i lägenheten igen o gå mitt lilla varv. Det är väl säkert ngt psykiskt tvångssyndrom. Men ja, så är det i allafall. O det får jag tydligen ta o stå ut med =) Lite dum i huvdet med andra ord. Men men, sån är jag tydligen.

Läser jag ngt i tidningen så kan jag även ha det här hemma. Läste en artikel om vägglöss... "Jaha, såg jag inte en sån konstig liten äcklig sak härom dagen?" O det sjuka är att jag slog ihjäl ett litet kyp som satt på skomattan häromdagen. Den var beige o bara smulade sig som ett litet mal när jag slog den. Men till då det sjuka, att jag är inte säker på vad det var. Kan mycket väl ha varit ett konstigt löv, damm eller ngt liknande. Men i allafall. Jag drog fram dammsugaren o drog fram sängen o dammsög som aldrig förr vid listerna. (För det är där dom kan gömmer sig under dagtid, sen när man sover så kommer dom fram o suger blod ur en.) Det var välbehövt i allafall kan jag säga. Listerna var inte bruna utan mer gråaktiga... Jaa, jag är väl lite dum i huvudet på riktig ändå trots allt. O nu klias det överallt på mig...kommer väl vakna upp i en blodig säng imorgon bitti. Ja helt körd i hela huvudet är jag märker jag ju själv nu. Men tänkte att jag skulle dela med mig av mig själv!

Idag har vi haft mkt på jobb. Men det är alltid kul när man har att göra. Ibland så försvinner dagarna så himla fort då.
Kom hem o började göra pastasalla. Gott var det som tusan!! Men varför valde jag den största skålen till as som jag kunde hitta här hemma är en bra fråga....



Snart har hela denna veckan med försvunnit o det är tydligen bara 13 veckor kvar tills man har semester o då är vi redan inne i julimånad. Hoppas att det blir sol på lördag så jag kan försöka sola bort min fina bonnabränna som jag lyckades så vackert med igår. Eme o Fredde skulle bjuda hem till samkväm. Det ska bli trevligt!

SKRIVET: 2009-04-19, kl 20:38:48 | PUBLICERAT I: Vardagen

Helgens guldkant..

Vilken underbar helg det har varit! Solen har skinet o sällskapet har varit utmärkt!

Idag var det samling hemma hos J&J för lite samkväm innan vi begav oss till Swedbank Stadion! Blev lite Blådårar o höjdpunkter från matchen i måndags. Stadion var mäktig. Stor. Det var helt....ja jag vet inte. Men det var en underbar känsla av att stå där o se o inta allt. Det var länge sen jag kände ngt sådant för en fotbollsmatch. Man skulle ju egentligen har varit där i måndags, men men. Solen var på bra humör i allafall. Den var stark o man fick årets första solbränna...eller bonnabränna ska jag nog kalla det för...

 Bränns gör det. Känns som om man har legat i solen i 8timmar.

Helgens guldkant stod nog Eme o Fredde för. Igår så kom dom och mamma hit här. Vi satt o pratade o Fredde ställde in mina kanaler på tv´n. Jag sätter mig till rätta på golvet vid elementet. Eme i fåtöljen o F i soffan. Så slår jag en flukt på Emes hand. Ser en guldring. "Jaha, har hon köpt sig en ring? Det var ju trevligt." Tar några sekunder innan jag hinner räkna ut att den sitter på hennes vänstra ringfinger.... Vänta lite nu!! Tittar på F´s finger o där sitter det banne mig en ring med. Jag brister ut i gråt. Storgråter gör jag. Inte för att jag är ledsen utanför att jag är så otroligt glad för deras skull. Hur kan glädje få en att storgråta? Gråta precis som om man har förlorat ngt? Mmm...dom är härliga. Dom två härligaste männsikorna som finns. Dom gör mig så glad, dom får mig att skratta, får mig att känna mig bra. Och dom får mig att gråta, bara sitta rakt upp o ner o bara börja asgråta. Jag älskar dom! Men tyvärr så vankas det inget brölopp inom ett år, vilket jag hade förväntat mig när man sätter en ring på ett finger. Men för att det är dom som har gjort det så kan dom få ett undantag för året, dom är inte så gamla än. Men om ngr år så vill jag gå på deras brölopp. Men jag fruktar ändå för det. Tror att jag är tvungen att hålla ett tal då o det kommer nog bara till att bestå av gråt gråt o åter gråt. Kommer nog inte till att få ur mig ett ljud den dagen... 

Mamma o jag var som sagt på bio igår. Såg Män som hatar kvinnor. Filmen var jättebra trots att man har läst boken. Jättebra film. Läskig.

Ja...Eme o Fredde mina hjältar!

SKRIVET: 2009-04-15, kl 18:53:58 | PUBLICERAT I: Vardagen

Kyrkråtta

Man märker att lönen är på ingång när alla räkningarna dimper ner i brevinkastet. Alltid lika kul att sitta o skriva in ocr-nummer som är 7mil långa. O sen när man är klar så är man fattig igen. Hörde ngn säga "Att så mycket pengar man har kvar på kontot när man får lön, så rik är man egentligen". Då är jag nog lika fattig som en kyrkråtta!

SKRIVET: 2009-04-12, kl 15:35:15 | PUBLICERAT I: Vardagen

Påsken avklarad

Då var denna påsken avklarad. Vi gjorde vår obligatoriska påskvisit hos släktningarna i Huskvarna. Det blev grillning o påskmiddag så det stod härliga tid. I fredags var även moster o morbror barnvakt till vår kusins barn. Vad dom är till mig har jag ingen aning om. Det blev två vister på morfars grav med ljus o blommor. Vi var även hos mormor. Satt o pratade lite med henne o skrev ner när hennes barn o barnbarn är födda o hur gammla vi är. Lite hjärngympa för den gamle damen.

   
   Eme försöker här charma in sig till en väldigt svårflörtad Joel..har aldrig varit med om en mer svårflörtad 10månaders bebis. Men vi lyckades till slut, en stund i allafall.

  Fredrik lyckades bättre hos Filip. Det spelades bandy med en fotboll o F fick naturligvis den lilla klubban :)

  Här ligger vi o myser efter en dag ute i solen. Ganska så mysigt foto trots att jag ser ut som en försvullen säl.

Jag fick även med mig en telefon hem från Smålandsskogar. Samsung med touchscreen. Skrattar varje gång jag ska använda den o det gör som det vill. En känslig jävel den där Samsungen. Jag o F shoppade även fina vårskor!

Imorgon är det MFF´s första hemmamatch på den nya stadion. Jag o E har inga biljetter men ska se om det är några kvar imorgon. Skulle släppa fler imorgon förmiddag. Får se om vi får vara med. Hade varit så kul att se hela tifot o allt. Hela stämmningen...mmm..jag vill!!

Den 22maj åker jag o E åka till Sthlm på en lite minisemester. Vi har aldrig varit iväg bara hon o jag. Det ska bli jättemysigt. Bo på hotell, gå o strosa i Gamla Stan o bara ta det lugnt. Lite miljöomyte är alltid skönt.

Idag blir det en lugn hemmakväll. Kommer inte ihåg senast jag var hemma en söndag själv. Förutom när jag låg o kräkte en hel dag o ville bara dö. Söndagarna brukar spenderas hemma hos E&F med film o skräpmat o tv. Men det är skönt att bara vara hemma o ta det lugnt. Är ju även duschdag idag med... 

SKRIVET: 2009-04-08, kl 19:44:45 | PUBLICERAT I: Vardagen

Sofforna igen...

Hade ju bilder i mobilen. Så här ser dom då ut.














Den här är svart!

SKRIVET: 2009-04-08, kl 19:36:16 | PUBLICERAT I: Vardagen

Till mamma o Eme

Okej, nu har jag fått för mig att jag ska handla nya möbler till storarummet. Det är dax nu. Dax att få ut aset o att byta ut soffan. Ut med gammalt groll o in med nytt o fräscht!

Var på Bolagret o fastnade för två soffor:

Den här är "Chocolate". 212cm bred. Divanen är 153 o 58cm bred. Den är ganska så nim. Den här är guld/brunaktig. Svårt att förklara färgen. Vävt tyg.

Sen är det då den här. 240cm bred. Divanen är 160cm o 90cm bred. Lite bulligare om man kan säga så. Den här är svart. Vävt tyg liksom.

Mamma o Eme! Har ni fått er en liten uppfattning utav hur dom ser ut nu????

SKRIVET: 2009-04-07, kl 19:26:18 | PUBLICERAT I: Vardagen

Fyller inte sin funktion

Visst är det kul när man har städat hela lägenheten dagen innnan o idag är det tvättdag o man torktumlar o har sig. Men tvätten vägrar torka där inne så man får hänga det lite gud som haver i lägenheten? Vad har då torktumlaren för funktion, undrar jag? För inte gör den sitt jobb i allafall.

Idag har jag varit en dålig kvinna, bara så att ni vet det! Ni som läser...mamma o Eme...kanske Sofie.

SKRIVET: 2009-04-06, kl 19:32:09 | PUBLICERAT I: Vardagen

Städjävulen

Städjävulen tog tag i mig idag när jag kom hem. Han var inte trevligt men ändå trotsigt välkommen. Det belv dammning, försökte ta bakom elementen men inte det lättaste. Dammsugning. Fick städa upp mina små vänner nu. Sen byttes det sängkläder. O sen fan ta mig så drog jag ut allt från slaskskåpet o torkade o hade mig. O sen var det ju bara jag själv kvar. Efter det blev det en dusch, så är jag med lika ren som hemmet mitt.



Kort vecka. Känns helt underbart. På fredag bär det av till släkten i Småland. Ska bli småtrevligt. Hälsa på gammla mormor.

SKRIVET: 2009-04-05, kl 21:27:31 | PUBLICERAT I: Vardagen

6 rätt på Lången!

Nyss hemkommen från en helt underbar helg med min lilla älskade syster! Helgen inleddes på Hemköp med att roffa åt oss tipskuponger o grejer. Sen med bestämda steg till Systemet o inhandlade 10cidrar ifall i fall. Tillbaka till Hemköp för middags inhandling. Kyckling var det tänkt. Färdiggrillad med ris o curry. 

-Elin, dom har ingen kyckling.
-Nähä okej,
 vad ska vi äta då? Ska vi kanske ta lite sån här tapas?
-Ja det kan vi göra.

Står o tittar i den där kyldisken o tar lite av varje. Sen hittar vi naturligtvis ytterligar en disk där man kan plocka själv. Vi kommer överens om att det nog blir billigare o ta det så vi börjar plocka.  Sen skulle vi ha ölkorv, parmaskinka, salami, melon, brieost, sylt. Ja det kan nog har varit allt skulle jag tro.

-Men tror du dom här skinkorna räcker om vi ska ha runt om melonen o brödet? säger Eme
-Nä, det gör det nog inte.

Så vi går tilbaka o tar ytterligare ett paket skinka.
Så tittar vi i korgen.

-Elin, var är det som ska mätta? Var är köttet?
-Ja, det har jag med undrat. Men det finns väl mackor hemma i fall vi inte blir mätta?
-Ja. Och O´boy.
-Bra.

Glada i hågen över att vi har kommit på middag o att vi ska hem o äta o tippa o ha mysigt beger vi oss till kassan.
Grabben i kassan slår in våra varor o tittar på mig o säger.

-Var det bra så?
-Ja tack.
-Då blir det 349kr, tack
.

Jag drar mitt kort o försöker hålla tillbaka skrattet som kryper längre o längre upp från magen. Vi tar vår extremt lätta 350krs-påse o börjar gå. Sen utbrister  Eme:

-350 spänn för den här påsen?!
-Mmm....
-Vi får fan äta under andakt.
-Ja, med levande ljus o nedsläckt lägenhet
.





Hur gott som helst var det i allafall. Men vi kom även överens om att vi inte kommer till att göra om det på ett bra tag.
Vi blev även hur mätta som helst även om man inte kan tro det.

I lördags var det jobb som gällde o sen så åkte vi till Klågerup o hälsade på Anna, Morgan o Villiam. Satt ute i solen o fikade o pratade o lekte med Villiam. Jättemysig eftermiddag. Solen värmde o bra sällskap.
Kvällen bjöd på ett besök på Möllan. Mötte upp Madde o Malin o ngr vänner till dom. Sen då så begav vi oss tyvärr till Slagt. Absolut sista gången jag sätter min fot på det stället. Om man känner sig gammal ibland så blir man fan död när man är där. Bara en massa 18-åringar som är hur fulla som helst som hoppar runt på dansgolven även om dom inte spelar Små grodorna. Nä, det var verkligen ingen hit. Dit går vi inte fler gånger.

Idag vaknade vi vid tjugo i tio. Låg o pratade lite grann o gick igenom gårdagen o var ännu mera överens om att vi aldrig mera ska till Slagt. Sen var det frukost o sen så blev det filmtime. Vi såg Crazy Beautiful. På något konstigt sätt så börjar både jag o Eme att asböla. Vi grät så tårarna rann på oss o sen så kom vi på "Va, fan sysslar vi med?" Så då började vi skratta o sen så grät vi ännu mera. Nästa film på schemat var Here on Earth tror jag den hette. Samma visa där. Vi stört bölade. Vi grät så tårarna rann ner på halsen på oss o samma veva så skrattade vi åt vad fan vi sysslade med. Har ingen aning om vad som satte tårarna i rörelse. Men ngt var det. Vi är inte ordentligt vaggade skulle jag tro eller så har vi blivet väldigt konstiga efter 20-årsålder.
Middagen serverades hemma hos mamma. Helstekt fläskotlettrad med sås o poatatis. Lika gott som alltid. Hon är duktig vår mamma hon på att laga mat. Pluset var att det blev över till mig tills imorgon :)

Sen har vi, jag o Eme lyckats med att tippa in 6 rätta matcher på Lången! Vilket resulterade i 600kr!! Vi satsade 10kr så vi vann 590. Det trodde vi aldrig att vi skulle lyckas med så vi blev lite stolta över oss själva :)

Ja, det var vad denna helgen bjöd på.

Tack Eme för en helt underbar o rolig helg! Älskar dig!

SKRIVET: 2009-04-02, kl 20:51:12 | PUBLICERAT I: Vardagen

Felskrivning..

Ibland är man för snabb på tangenterna...



Niclas säger:

vad händer till helgen då?

Elin säger:

i helgen ska vi jobba o sen är det bara slampehelg som gäller

Niclas säger:

hahahah! Slampehelg? ahahahah! du e fan otrolig...

Elin säger:

hahha slappehelg skulle det ju stå

Niclas säger:

mycket roligare med slampan!!!

Elin säger:

ja det var det faktiskt nu när jag läser hela meningen

Niclas säger:

hahahahah....

Elin säger:

trevligt att jag kan förgylla din kväll ibland

Niclas säger:

Detta var en riktig klassiker! så här rolig felstavning var det längesen du bjöd på...

SKRIVET: 2009-04-01, kl 21:04:22 | PUBLICERAT I: Vardagen

Håret

Då är hälften av veckan avlklarad nu återstår bara 2½ dagar tills jag kan hålla helg kl14 på lördag. Ska bli hur skönt som helst :)

Fick ett sms av Eme innan ikväll: "Idag är det duschdag söt! Det gillar vi inte! Borde raka av håret"
O det stämmer. Det gillar vi inte. Jag har inte ngt ont av att duscha men det är ju det här med håret, Varför ska det vara så satans tråkigt med hår. Det ska tvättas 2 gånger sen i med balsam, ut föna det o sen så ska det fan ta mig plattas med så man inte ser ut som ett svinto i huvudet. Bara en massa tid som försvinner. Sa även till Kicki innan "Ja o nu ska man hem o duscha. Det är nog det tråkikaste som finns" "Du är nog den ända vuxna människan som hatar att duscha" Ja, det kan nog stämma. Det hade varit sin sak om man bara hade kunnat gå in, blöta sig o sen torka sig o dra en handduk genom håret o vara klar. Men nä nä.

Ikväll har jag varit med Kicki på tupperwareparty. Alltid lika roligt. Kanske får ha ett till hösten så man kan få lite gåvor :)
 Imorgon är det fika med Ludde. Det ska bli jättetrevligt. Var år o dar sen jag träffade honom. Sen på söndag ska jag o Eme en tur till Klågerup o hälsa på Villiam, Anna o Morgan.