SKRIVET: 2008-07-29, kl 20:03:23 | PUBLICERAT I: Vardagen

Tillbaka till verkligheten

Jaha då sitter man här efter 2veckors semester o äventyr o galna helger! Ute skiner solen o det är väldigt hett, men vad annars, nu så har ju jag börjat jobba. Lika varmt inne som ute. Har jobbat två dagar nu, känns helt okej faktiskt konstigt nog, förutom då vädert.

Sista veckan så bestegs då Sten, sen så var det storstädning som gällde, besök i Folketspark o Minigolf. Minigolf är nog inget för mig kom jag på. Det är ju skit svårt, man slår rätt (tror man) men bollhelvetet går alltid fel. Ett jävla påhitt egentligen. Jävla idioter i Plötsligt i VInslöv. Hur fan kan man viga sitt liv åt det???? Då har man verkligen inte alla hjärnceller hemma. Beachen både i fredags o lördags. Helt underbart! Underbar värme o underbart sällskap, då kan det inte bli dåligt. I lördagskväll var det grillning hemma hos Eme o Fredde med Johan o Hasse, sen så kom Jenny, Peter o Peter. Spelade ölspelet, slutade väl som det brukar sluta! Vid 23-tiden var alla ganska fulla...men tro inte vi slutade då inte nä nä. Blev utgång. Gick hem i gryningen då ångesten gjorde sig påminnd, inte bara för jobbet men oxå för att det var ljust när jag kom hem! Stötte på en mindre brand vid viadukten. Fredde ringde 112, mkt duktig. Brandkåren kom o då fortsatte vi till Mc`donalds.

På torsdag är det Helsningborg som gäller...hoppas att jag inte blir mer galen än jag har varit dessa dagarna på vårt väldigt tomma kontor..

       

       

          

SKRIVET: 2008-07-23, kl 21:03:09 | PUBLICERAT I: Vardagen

"Här kan jag ju sitta!"

Vaknade halv elva imorse utav att Eme pratade i telefon. Tog mig med nöd o näppe ur soffan o stapplade in i hennes sovrum o la mig en liten stund. Ute fanns ingen sol, dom som spår vädret hade lovat sol idag men tji fick vi. Klädde oss o åt frukost o hem till mamma. Kul att se henne, var ett tag sedan. Gick in i Emes gamla rum o la mig i soffan en stund, slog på tv´n o låg o glodde lite grann tills Eme kom o drog mig i benen o asade mig av soffan. Ikea nästa. Fika. "Jag ska nog ta o köpa mig en tv idag" sa jag. Fikade o ut till net on net. Kanske inte ngt impulsköp som man gör varje dag. Men jag behövde ju verkligen en ny tv. Asade den på kärran o betalade. Ut i bilen. "Mamma, hoppa in" säger Eme. Sen så ska tösen ha in tv´n i baksätet upp i mammas knä. Står ett tag o tittar på henne o försöker komma på vad hon tänker. Hjälper henne in m tv´n i baksätet, puttar o har oss. Tillslut så sitter mamma i dörren o tv´n kommer inte längre in. "Okej, vi får ta den i bakluckan" säger Ems. Ja okej, ut med tv´n igen, efter mkt möda o besvär så har jag o Eme tagit ut den från baksätet o försöker få in den i bagaget. Mamma sitter kvar i baksätet o har fällt sätena. Vi puttar o har oss. Helt plötlsigt säger mamma "Här kan jag ju sitta!" Då har kvinnnan hamnat på golvet bakom passagerarsätet. Där sitter hon med benen i hakan o jag o Eme börjar asgarva. Det slutar då med att jag får sitta på golvet bakom passagerarsätet hem.

Ja så nu sitter jag här med en tv o vet inte riktigt vad jag ska ha den till, men den står här!

Ikväll så har jag o Eme varit o ätit glass på Stortorget ifrån den där kiosken som är där, det var inte så god glass, kastade nästan varsin kula. Inget att rekomendera.

SKRIVET: 2008-07-22, kl 21:31:08 | PUBLICERAT I: Vardagen

Sten är nu bestigen!

Så där ja, då var Sten bestigit! Vi har nu bestigit Sten! Nu är han avklarad! Gav oss hemifrån kl10 ef en bastant frukost hos mig. Det var mackor o det var fil med muslig, kaffe o mjölk. Vi trodde nog att vi skulle vara framme vid halv tolv, men Eme hade ett önskemål om att köra in om St Olof. Vår pappa hade en gång en moster som hade ett sommarhus där som vi var i ngr gånger när vi var mindre, men vi hittade inte dit... Jo, till St Olof men inte till sommarhuset. Sen så bar det då av till Sten. Toalettbesök innan, kom knappt ut därifrån då dörren vägde flera elefanter. 

     

Ja, vi började vår vandring uppför Sten. Jag hittade en i början som jag försökte ta mig uppför, o det gick ju bra efter lite knäböjning o så. Det var väldigt brant o inte alls hälsosamt för benen. Mkt stenar o rötter som låg kors o tvärs över stigen. Halvvägs upp så säger Eme "Måste vi gå ända upp?" "Måste vi gå ända upp??? Målet med denna resan var ju att vi skulle bestiga Sten!!!" Men efter mkt stånk o stön så var vi äntligen uppe!!! Kanske inte alls så som man kommer ihåg det från när man var liten...inget är som man kommer ihåg det när man var liten. Allt är mkt mindre, allt kändes mkt större då. Men ja, sen var jag kanske inte så lång då o det är jag ju fortfarande inte. Men ja ni fattar vinken! Väldigt fin utsikt var det i allafall. Man såg långt till fjärran!

    

   

Gick på en ganska rolig skylt med. Tyckte i allafall vi!


Man ska ta en runda runt flocken, man får inte gå förbi.

När vi äntligen var nere igen, var ju livsfarligt att ta sig ner. Höll ju på att välta omkull där i backen! Så tänkte vi att vi skulle fika, det kunde vi ju vara värda nu när vi hade varit så duktiga. Körde till kafé Annorlunda. O ja, det var verkligen annorlunda. Man kunde inte beställa en kaffe eller läsk o en kaka. Nä nä, man skulle isf beställa en kakbuffé. Kakbuffé, inte var dag man kan äta det o inte nog med det, den bestod bara av en massa torra kakor. Så vi körde vidare ist.

  Så här glada var vi när vi hade besigit Sten :)


Glimmingehus! Stor o gammal borg! Ja, där var vi med när vi var små. O det var så spännande. Men inte idag nä, nä inte nu. För nu var det inte alls så stort o spännande längre. O svårt var det att ta sig runt i borgen. Jag o Eme har ju inte så långa ben o trappstegen var inte gjorda detta årtiondet, dom var gigantiska att ta sig upp o ner för. Men vi klarade det.

   

I borgen stod jätten Jätten. Men mer än så vet vi inte. Där var en massa olika ytrymmen, inte direkt ngr rum o så. Den byggdes ju utav en dansk kung tror jag att det var som bosatte sig där med sitt folk. Man kan ju fundera på vad som hände där? Undra hur det var att leva då på den tiden? Att bo så som dom gjorde.

   

Efter Glimmingehus så begav vi oss till Ales stenar. Ja, det är vad det låter som. Ett gäng stenar som står i en oval ring högt över havet. Vad jag kunde läsa så användes dessa till att räkna dagar, solrytmen mm. Det ska var en skeppsform ingen oval ring (enl riksantikvariet) Det har används som en solkalander, så nog om det nu. När vi kom dit o skulle parkera så står där en pojkspoling o frågar om vi hade tänkt parkera? Ja det hade vi ju tänkt göra. Då får ni köra in på ängen här för det är fullt nere i hamnen. Varför frågar han om vi hade tänkt parkera om man nu inte kommer ngn stans mer än ner till hamnen?

    

  

Vi började bli hungriga redan vid Glimmingehus så vi gick ner till Kåseberga hamn för att äta en räkmacka. Men fy fan var där var folk. Dom kryllade ju som myror. Så där kunde vi inte äta. Så lilla jag kom på idén att vi skulle köra till ett ställe som vi var på förra sommaren o åt. Men mitt minne är ju inte som det ska o kör man inte så skiter man i vart man hamnar. Men vi gav oss iväg mot vart jag trodde att det var, Abbekås hamn. Stod o läste på en inoformationsskylt men blev inte mkt klokare utav den. Med gåsen i bakgrunden så var det bara till att säga hejdå till Abbekås o tillbaka ut på stora vägen o körde vidare. Satt o snackade o körde på. Men vi kom ju aldrig dit som jag trodde att jag hade varit. Hoppet började svika mig när Eme plötsligt säger "Här har jag o Freddo ätit glass" "Ja, det har jag med o det är hit ner vi ska!" Till Smygehuks hamn! Va glad man blir när man känner att hoppet sviker en o sen så är man ändå rätt på det!
Så ner o parkerade o så gick vi o köpte oss varsin efterlängtad räkmacka!

    

 

Summan av kardemumman blir väl då att vi har gjort en Skåneresa på äldre dar! Vi har varit på Kiviksmarknad där man inte blev sedd, alla gick rakt på en, vi har besökt Kiviksmusteri, fick handlat lite cider o flädersaft, vi har varit på stranden vid Stenshuvud, helt otroligt vackert var det, vi har bestigt Sten, vilket var målet med hela resan egentligen, vi har varit på Glimmingehus, vi har sett Ales stenar o vi har ätit räkmacka på Österlen!  En helt underbar resa uppdelad i 2 etapper! Båda etapperna med min bästa o älskade lillsis! (Har jag missat ngt så hittar ni det nog i hennes blogg!)

 







 

SKRIVET: 2008-07-21, kl 22:25:17 | PUBLICERAT I: Vardagen

Molly Theo Villiam mina solstrålar

Nyss hemkommen från en heldag med Molly! Vi var ute o hälsade på Nettan, Martin o Theo. Det är helt fantastikt att det kan växa en människa inuti ens kropp. Att allt bara kan växa o skapas till en liten person i magen på en. Det är ngt som jag är faccinerad (vet ej hur det stavas) av. Helt galet att det kan växa en person inuti ens mage ja... O dom är ju så underart söta o goa. Lite halvtjocka o så där, säger inte så mkt, gnäller till ibland o då är det bara att stoppa in nappen så blir dom tysta en stund igen. Satt o höll Molly en bra stund i soffan, hon tittade på mig med sina fina ögon, hon har ingen aning om vad som försigår runt om sig o hon måste lita fullständigt på en. Att det finns människor som överhuvudtaget kan slå sina små barn är för mig en gåta. Hur kan man ta till våld mot ngt som bara är 50cm o inte kan försvara sig alls? Sjuka människor. Men så i allafall så låg hon där o tittade på mig, slumrade o tittade igen...då fick jag en känsla "Jag vill oxå. Jag vill med ha en liten bebis som är helt beroende utav mig. Som ser ut som mig. Som jag ska ta hand om o älska o vårda ömt" Men min tid kommer kanske den med, men man vet ju aldrig. Kanske aldrig kommer till att få en mini me. O sen så växer dom upp o blir som Villiam. Får en egen personlighet, egen vilja o är så fruktansvärt charmiga! Ja...ytterligare en gång så fattar jag inte att en människa kan växa inuti en....

Imorgon smäller det! Imorgon ska vi bestiga Sten! Sten ska bestigas. Vatten ska med kameran ska vara laddad! Vi ses imron Sten!

 Molly

 Molly
 Theo


 Molly o Theo

 Theo


 Villiam

 Villiam

SKRIVET: 2008-07-19, kl 13:01:06 | PUBLICERAT I: Vardagen

Student

Nu kommer det hur mkt som helst märker jag, men det är kul att berätta med bilder! Vi var ju på Helenas student den 12 juni! Hon var så fin så fin.

  Här kommer hon

 Sen blev det mat, min snygga syster!

 Mat för mig med

 Johan, Jimmy o PP med flaggan i näsan

 Mammsi var oxå med

 Så här kan man med se ut ef lite rödvin....

 Ja...

 Bröderna Lindfors

 Ricky med hans tre barn

 Denna bilden får tala för sig själv....

SKRIVET: 2008-07-19, kl 12:49:42 | PUBLICERAT I: Vardagen

Visst ja..

Visst ja...jag har varit i Egypten med! Har inte så mkt att säga om den resan egentligen men tänkte visa lite bilder på hur fint det är där.


  Nilen      Ö   Jag på ö  Underbart

     Max   

   

SKRIVET: 2008-07-18, kl 23:09:18 | PUBLICERAT I: Vardagen

My summer

Nu så är denna sommaren med över känns det som! Det har varit mkt som har hänt på lite tid...mkt galna o konstiga saker. Inte nog med att man ska vara stark o bära plattor o fördärva tån till att man ska leta efter föräldrar till en liten pojke på Mc´Donalds ngn stans i Sverige. Det gick ju inte heller så bra för Sverige i EM.

Helgen innan midsommar skadade vi lille tån ja...trodde nog att jag var starkare än jag var....men icke så nicke! Men som tur var så var det ju inte jag som var inblandad i den olyckan..... :)
Midsommarhelgen spenderades på väldens mysigaste ställe, nämligen ute i skärgården i Stockholm på Ingmarsö med Eme o Freddo hos hans pappa. Helt ljuvligt var det! Precis som Saltkråkan! Men innan dess så hamnade vi på Mc´Donalds ngn stans i Svergie o där var en liten pojke som gick o skrek i panik efter "Åsa Magnus", ingen reagerar o han får mer o mer panik i rösten "Åsa Magnus Åsa Magnus!!!!!!" men nä. Går fram till honom o frågar vart dom satt "Åsa Magnus".Vi går ut på parkeringen, vilken färg har ni på bilen frågar jag o till svar får jag "ÅSA MAGNUS!!!!" o sen så kommer då dom här ansvarsfulla päronen o säger "Men du stod ju o läste så vi gick ut i bilen" Herregud o dom ska uppfostra ett barn!
Sen efter det så har helgerna bara rullat förbi, en massa fest med Eme, Freddo, Johan, Jimmy o Jenny (galna människort det där) o Wii! Har införskaffat PS2 o singstar, jag är inte så grym på att sjunga men vad gör det, det är ju kul o det är ju det som räknas! Wii bjuder ju på bowling, tennis o golf så man känner av det i kroppen i allafall, sjukt att få träningsvärk efter att man har spelat tvspel..

Ja, i tisdags då så begav sig jag Eme o Jenny till Kiviksmarknad. Tänkte att det skulle gå smidigt att köra dit. Men efter två timmar var inte framme...vi har i allafall fått se en liten håla som heter Hurva o sen inom Löberöd när vi ändå var i krokarna tänkte vi. (Men inte friviilligt) Där besöktes ICA o apoteket. Det som vi skulle köra mot heter Veberöd (tror jag att det var) men vad gör det håla som håla ute i ingemansland. Efter många "Fin natur i allafall" så kom vi då äntligen till marknaden. Usch herregud, det är inget för mig, aldrig mer en marknad! Vilka hemska människor det finns. Där inhandlades en liten portmonä, en kokosboll o en äklig rem. Sen då till mitt önske mål på resan Stenshuvud..men innnan dess så skulle vi besöka Kiviksmusteri, väldigt mysigt o vackert. O sen så Kungagraven (vilken eller vilka kungar som är begravda där förtäller inte historien). Ja det var ett stenrös...väldigt brett stenrös. O sen så äntligen bar det av till Sten. Ja...men Sten såg inte ut så som jag trodde o tyckte att sten såg ut för 17år sen när vi var på klassresa i trean. Det var ju bara en kulle med en massa träd!!!! Han gjorde mig verkligen besviken, o Eme o Jenny ville inte bestiga honom heller så nästa vecka ska vi ta på oss vandrarkängorna o ta honom! Yes!  

I septemer bär det förhoppningsvis av till Stockholm o till lilla söta Sofie! Var ett bra tag sen vi sågs, kollar ibland på bilderna från förra sommaren o saknar henne.


Lite bilder på människorna som har förgyllt min sommar o mitt liv!