SKRIVET: 2009-05-28, kl 18:33:37 | PUBLICERAT I: Vardagen

Jävla förbannade...

Mätt, trött o irriterad. Det är ingen bra kombination alls ska jag be att få berätta för er.
Cyklar hem halvtre för att jag måste börja tvätta för att hinna. Cyklar som en idiot i regnet. Kommer vi länssytrelsen där går ett par. Ett två tre så faller damen handlöst ner på marken. Glasögonen flyger åt alla håll o väskan lika så. Hon kommer upp på benen med hjälp av sin man o har blod i hela ansiktet. Jag tar upp hennes handväska o frågar hur det gick. Ut ur en bil flyger en man o en kvinna. "Hur gick det? Vi kan köra er till sjukhuset. Vi är poliser." "Jag kan ta henne tll sjukhuset" säger hennes man "Men vi är poliser så vi kan ta er till sjukhuset. Vi kan hjälpa er" "Ja, men jag kan ta henne, jag har vår bil här, men tack" Sen så cyklade jag. Kommer hem., Hämtar min tvätt o går ner i tvättstugan. Synen som möter mig är; hundhår över hela jävla golvet, i torktumlaren ligger det tvätt samt 20kilo hundhår. Upp till han som tvättar o bankar på dörren. "Hej är det du som tvättar?" "Ja, min lillebror" "Jaha, men jag ska tvätta nu så du får ta bort hans tvätt" Går ner i tvättstugan igen men honom i hälarna. Han börjar tömma tumlaren på kläder o även på hundhåret som sitter på luckan samt i öppningen. Jag står o tittar på honom. "Ja, det där filtert kan du tömma med" säger jag. Han tar upp filtert o börjar ta med handen i hålet o stoppar även detta hundhåret i sin ikeapåse. "Man kan öppna detta med" säger jag o öppnar filetert åt honom. Han tar det o lägger även det i sin ikeapåse. "Sen är det hundhår i tvättmaskien med" säger jag. Han tömmer detta...även i sin ikeapåse. "Ja, förlåt för hundhåret på golvet" säger han. "Jag sopade lite innan när jag kom" säger jag sen går idiotetn. Men det jävla förbannade äkliga hundhåret låg ju fortfaranda kvar på golvet samt i torktumlaren o i tvättmaskien. SÅ jag fick städa upp efter denna jävla hundägaren o hans jävla hundhår.

Kommer hem o ska ta ett par strumpor så får jag inte ut lådhelvetet heller. Efter mkt dragandes o svärandes så får jag äntligen ut lådjävlen. Ser inte riktgit var problemet med den är. Men tydligen så vill den inte funka.

Sen så ligger det en en död duva på gården. Har nog legat där sen i helgen. Rinde i tisdagsmorse o idag torsdag kväll så ligger fortfarande den förbannade döda duvjävelen kvar på gården.

Jag orkar inte mera. Jag säger upp mig nu!!!!!!!!!!

SKRIVET: 2009-05-21, kl 19:35:40 | PUBLICERAT I: Vardagen

Vi

Idag har vi varit o ätit glass på glassfabriken sen åkte vi ut till Ön för där skulle vara så fint. Kallt o blåsigt var där. Det kanske man kan kalla fint. Sen åkte vi hem o la oss i soffan sen började jag förberda maten. Tvättade potatis o gjorde såser. Sen så gick vi ner o grillade. Hällde upp briketerna som var kvar o på med tändvätska o satte oss o väntade. Tände på skiten o det brann o vi var nöjda. Satt o tittade o det slutade brinna o på med steken o väntade. Men inget hände. Absolut ingetting hände. Sprang iväg o handlade kol. På med mer kol o mera tändvätsa o det brann. I ca 10sekunder sen slutade det. Upp hämtade vatten o släkte skiten. Började om från början igen. I med kol o på med tändvätska o satte oss o väntade. På med skiten o den blev äntligen klar. Detta som borde ta max 45min (iom att det går så fort att grilla) tog oss 1½ timme. Men gott blev det i allafall!!

Imorgon bär det av till huvudstaden!! Det ska bli kul! Får väl se vad som händer o det blir några upptåg:)

Vi=jag, Eme o Fredde!

SKRIVET: 2009-05-18, kl 19:10:13 | PUBLICERAT I: Vardagen

Hur gammal jag är?

Tror det eller ej men jag var ute o gick innan. Gick förbi passexpditionen. Gick in. Kom in i ett gigantiskt väntrum som var överfullt med folk. Gick fram i luckan där man kunde förhöra sig om saker.

-Hej. Vad behöver man för att förnya sitt pass?
-Hej. Hur gammal är du? sa han o tittade på mig lite konstigt
-Hur gammal jag är?
-Ja.
-Jag är tjugoooofy.....tjugooooåt...nä jag är jag tjugosjuår. sa jag efter många om o men
-Ha ha, okej då behöver du ett giltligt legitimation o 400kr.
-Okej tack. Är det alltid så här mycket folk? sa jag o tittade mig omkring o sen på honom med en lidande blick.
-Nä, inte på tisdagar o onsdagar vid halv tio eller samma tid på lördag.
-Ah, okej. Tack så mycket. Hejdå.
-Du är välkomen. Hejdå!

Herregud. Vad är det för fel på en om man inte kan sin ålder o man börjar med en ålder som är 4 år yngre än vad man egentligen är?? Tror nog att jag vill vara kvar där i tjugooofy...årsåldern!!

SKRIVET: 2009-05-17, kl 11:14:09 | PUBLICERAT I: Vardagen

"Kom när ni vill"-tiden...

Varför försvinner helgen alltid så fort? Kanske kan bero på att igår så låg vi hemma hos eme o fredde hela dagen. Johan kom vid halvtvå. Eme o Fredde la sig på golvet o jag o johan tog var sin hörna i soffan. Började titta. I halvlek sov både jag o eme gott. Självklart blev det guld till united. Sen blev det en fyra fem filmer skulle jag tro. Även där sov vi alla fyra i omgångar. Sen var det schlager. När man ser dom bidragen som var med så kan man ju undra om det var det bästa dom hade att skicka? Man blir lite mörkrädd faktiskt.

Idag har mammsi bjudit hem på middag. Kyckling ska vi äta. Frågade henne vilken tid. "Jag vet inte, kom när ni vill" Vad är det för tid?? Om jag är hungrig vid femtiden ska jag komma då? "Om en stund." tycker jag med om. Vad är "om en stund" för tid? Är det 10min, 30min 2timmar?? Hatar sånt. Säg en tid så att man vet!! Men det ska bli gott med mammas mat, var ett tag sedan sist. Blir alltid lika gott. Förstår inte varför. Om jag ngngång får barn så får vi nog äta hemma hos mamma tror jag, för annars så fördärvar jag deras husmanskostkultur.

Nu ska jag ta o lägga in min rentvättade tvätt som mamma tvättade tidigare i veckan sen ska jag diska!
Sen kanske det är dax för den där tiden "kom när ni vill"?

SKRIVET: 2009-05-14, kl 21:15:16 | PUBLICERAT I: Vardagen

Aaarrrraaapppaaabbbaaabbbaaa

"Kan du inte uppdater din blogg?" Jo visst kan jag ta o göra det men jag vet inte riktgikt vad jag ska blogga om.
Det har inte hänt så mycket i veckan faktiskt o inte helgen som gick heller.
Eller vi var iofs på fotboll. MFF-Djurgården. Såg inte så mycket av den fotbollen. Hade en klack under oss som vi hade mer bry att titta på än att kolla på fotbollen var den fanns ngn stans. Vi lärde oss lite ny hejaramsor....vi kommer ifrån höger o från vänster med står ni i mitten så kör vi över er...arrrraaaapppaaapppaaabbbaaaaa djugården eller ngt likannde går den. Så där Eme, här fick du din uppdatering. Inget av värde men här är den!! Har du föresten sett att kastanjeträden blommar redan?

SKRIVET: 2009-05-08, kl 22:09:37 | PUBLICERAT I: Vardagen

Helig är fredag

Helig är fredagen.
Inget stress över att man måste lägga sig tidigt för att man måste upp när klockan ringer.
Mys i soffan o lite extra god mat belönar man sig med ef en arbetsvecka.
Det underbaraste är att man inte behöver ställa klockan inför dagen efter.
Man kan slå upp dom blå när man väl känner för det o vill man kan man bara
vända på steken o somna om en halvtimme igen.
Man är helt utslagen på fredagen. Tröttare än man är mitt i veckan.
Vad jag ville komma med detta inläget har jag tappat för länge sedan.
Men det var nog att fredagen är den heligaste dagen på veckan.
Helt underbar. Man känner ett lugn som drar över kroppen när klockan slår fem.
I like fredagar!!

SKRIVET: 2009-05-08, kl 19:09:49 | PUBLICERAT I: Vardagen

Kliet

När man möter nya människor så antingen så säger det "klick" eller så kommer det ett sakta kli i tårna som sedan stiger genom hela kroppen tills det når hjärnan o en irritiration bara växer o växer. Ibland kan man inte sätta fingert på vad det är som inte gör att man inte klickar med den här nya människan som kan dyka upp antingen i vänskapskretsen/affären/jobbet eller till och med en släktning kan framkalla detta kli. Vet inte vem det är mest synd om. Om det är vi andra som umgås med människan eller om det är synd om människan som inte är medveten om det kli den frambringar. Kliet uppstår oftast när människan i fråga pratar hela tiden om sig själv, ska höras hela tiden, vill ha uppmärksamhet hela kvällen. Men kliet kan även komma då en människa inte säger ett knyst. Bara sitter tyst som en mus o inget säger eller gör.  Jag kan säkert själv frambringa kli hos en människa. Det kan vi nog alla. Och det hemska är att vi inget vet om detta kli som vi ger till andra. Självklart är det bra att vi alla är olika. Fy fan för om alla hade betett sig som mig o tyckt som jag gör. Jag hade skjutit mig själv. Hade inte orkat umgås med 7 människor som hade varit likadana som mig. Nä fy fan. Tacka vet jag våra olikheter när dom inte frambringar kliet!

SKRIVET: 2009-05-04, kl 20:29:06 | PUBLICERAT I: Vardagen

Gårdskärringarna tar gården i besittning

Måndag måndag! Härliga måndag. En hel vecka att mumsa tag i. Helt underbart. Eller inte.

Men något som var underbart var helgen som gick. Fredde åkte iväg i fredags morse för att spela cup i Göteborg o jag packade då min väska o flyttade hem till Eme över helgen. 0920 anlände jag o då blev det frulle med kaffe! Vi tyckte det var lite kyligt ute så vi gav oss iväg på en liten trip till Klågge. Där hälsade vi på Martin o Nettan o Theo en timme. Satt o drack kaffe o snackade lite skit. Skulle även hälsa på Anna, Morgan o Villiam men dom låg hemma o hade feber o var sjuka så dom begav vi oss av ifrån illa kvickt. Körde ut till Strandhem. Varför vet jag då inte då vi bara var där max en kvart. Där intogs en glass. Sen bar det av till affären för inhandling för grillningen som stod på schemat. Väl hemma o varma i kläderna så packade vi vår lilla väska med korsordstidningar o öl. Satte oss som två kärringar i brassestolarna i solen på gården o korkade upp ölen o la tidningen i knät o satt där o pratade skit o löste korsord.

-Eme, är det okej att känna av ölen?
-Ja, det hoppas jag! Säger hon.

Mmm..med detta sagt så beger vi oss upp för lite kissning o att packa påsen med grillsakerna. Med ner, självklart en cider... Sätter oss tillrätta i våra brassestolar igen som några jävla gårdskärringar o väntar på att grillen ska bli varm.
Kastar på vår flintastek o sitter o tjatar med varandra. 

Väl uppe så blir det lite fnitterkalas. Åt vad kommer jag tyvärr inte ihåg i dagsläget men kul hade vi.  



Eme hade även dukat med dom perfekta glasen för vårt fnittertillstånd.
På kvällen bar det av till Rihannas där vi hälsade på Pelle som stod ensam o jobbade.

Lördagen då ja.. Hem till mamma för att hämta cidrar o öl. Handla o sen hem igen. Upp lämnade av allt. På med bikini o packade väskan igen. Med brassestolen under ärmen gick vi ner till gården igen. Gårdskärringarna va på intåg!  Men denna gången med vatten, vattenmelon o barnmats efterrätt. Ja fråga mig inte riktigt varför. Men jag fick för mig att en skulle vara jättegod som jag alltid ville ha när Eme var liten o fick. Men i dagsläget så var dom inte allt för goda. Så dom rekomenderar jag då inte.

Vid halvsextiden kom Jenny o sen även Madde o Carro. Grillade gjorde vi, gott som fasiken även då. Sen blev det ölspelet o även singstar en stund tills Madde o Carro plötsligt drog. Dom ersattes sedan av Pawinaa o en vän till henne. Begav oss till Harrys ja.. Där kom det in drinkar till höger o vänster o snapsar. "Jag ska supa din syster full, jättefull" är det ända som Pawinaa säger till mig. "Jag betala, ni dricka" "Nä, det är bra, vi kan betala själva" "Nä nä hennes dag jag betala" Ja ni kan ju själva försöka er på att övertala henne, det är fullt omöjligt. Kvinnan drar med mig till baren där hon beställer wiskey o cola. Försöker även där övertala henne att ta ngt annat "Nä nä min favoritdrink.." Okej... Min glömde jag då när jag gick på toaletten.... Sen efter det så gick vi till Chili där upplevde jag Segevång återigen o snabbt som fan gick vi därifrån. Eme o jag tänkte gå hem då vi tyckte att vi hade fått tillräckligt att dricka. Men på vägen ut så kommer Pawinaa o drar med oss till hennes favoritclub. En gayklubb vid Östergatan. Har aldrig varit där innan o kommer nog aldrig mer gå dit. Inte för att det var ngt skrämmande eller så. Väl hemma så somnar vi som två klubbade sälar.

-Elin, jag kan inte festa med Pawinaa fler gånger. Jag klarar inte av att dricka så mycket.
-Nä, inte jag heller. Hon förstår ju inte ett nej heller.

Söndagen tillbringades i soffan med film på film o vilning av ögonen titt som tätt. Sen kom Fredde hem o allt kändes som vanligt igen! Allt går bara utför när inte han är hemma, när han lämnar oss helt själva. Förra gången gjorde vi uppror o plockade inte undan efter oss vilket vi fick sota för när vi vaknade dagen efter. Denna gången blev vi fulla när kl var fem på dagen efter en öl o en cider på en mage som bara hade fått en macka, en glass o två koppar kaffe... Tur han är hemma igen!!