SKRIVET: 2009-02-25, kl 20:08:30 | PUBLICERAT I: Vardagen

Konstiga lappar

Då har man betalt räkningarna o jag försår mig då inte på ocr-nummerna. Tycker verkligen att dom är ganska så onödiga. Varför itne bara använda sitt personnumer? Nä, man ska sitta o knappa in 20 siffror ist!! Blir galen varje gång jag ska betala räkningar. Borde finnas ett annat system för det faktsikt.

Köpte idag en bok av David Batra. "Den som inte tar bort luddert ska dö" heter den. En bok med en massa konstiga lappar som folk och företag har satt upp lite här o var. Hittade just en:
"Hotellet ska försöka att inte lägga några gäster i lägenheter som berörs av byggnationen. Om det ändå är gäster som vill bo där kommer de att bli informerade om byggnationen, och vill de ändå bo där kommer de att flyttas" Herregud!
En lapp på en vindruta:
"Här han du ju inte parkera, din idiot!
Må lopporna från tusern kamelor hemsöka edert könsorgan!"
Här var det nog ngn som var arg på en nattrummlare:
"Tag av dig de klapprande skorna på natten kärring!"
Den här lappen satt på ett brevinkast:
"Se till att du stänger av din väckarklocka är duinte är hemma!!
(Sover du är det sjukligt)
Den hörs i hela korridoren och verkar aldrig sluta. Tack!"
Någon som inte får till det:
"Vi  är väl vuxna människor?
Någon som har fått för sig att skrika svordomar/könsord mitt
i natten.
Detta får mig att slakna totalt till min sambos stora förtret.
Visa lite respekt, tack!"
Någon som hade satt in en annons i tidningen:
"Du som följde med mig hem i fre.
Tog inte bara min oskuld utan
även tvättstuge nyckel. Varför?
Onödigt. Det här förhållandet
saknar kommunikation /D"

Ja, det finns allt roliga människor runt om kring en!

SKRIVET: 2009-02-18, kl 19:02:27 | PUBLICERAT I: Vardagen

Spaghetti

Varför ska det vara så himla svårt att koka spaghetti?! Jag förstår inte. Jag tror nog att jag är ett fotbollslag när jag kokar spaghetti. Inte att det bara blir en portion spaghetti över, nä, där är hur mycket som helst kvar i kastrullen. Och sen när man ska ta upp, ja. Det funkar ju heller inte det. Hela tallriken blir ju överfull o när man är klar så ser det ut som om man bara har pillat lite i maten. Tror nog att spaghettin förökar sig under tiden man kokar den o sen på vägen till tallriken med.
Åhh, snart är det helg o det ska bli jätteskönt. På fredag ska vi till Rianna Bistro. Eme o Fredde har bjudit med mig. Dom är för söta dom. Dom tror nog inte att jag klarar mig själv en helg..eller en kväll. Men det gör jag men det är ganska så tråkigt att sitta helt själv. Och under kvällens gång så saknar jag dom, min lilla familj.  O ja, låter som om jag inte har några vänner. Men alla andra har ringar på fingrarna o barn skrikandes vid sin sin sida. Och där i det stadiet är ju inte rikgit jag än. Eller än o än, kanske aldrig blir av heller. Det är lite tråkigt att man glider ifrån varandra när dom andra skaffar familj o så. Men vi har ju varandra, jag, eme, fredde, johan o jimmy. Vi är en liten familj som umgås o har hur kul som helst på helgerena o på sommaren....lata dagar på stranden..grillning... VARFÖR ÄR DET INTE SOMMAR FÖR?? VÅR GÅR MED BRA, JAG VILL! 

Nu kom jag helt av det med min spaghettihistoria.

SKRIVET: 2009-02-16, kl 19:07:55 | PUBLICERAT I: Vardagen

Golf eller biljard kanske

Måndag..trodde jag var igår. Konstig känsla jag hade när jag vaknade igår. Iofs för sent för att komma i tid till jobb men ändå. Låg o vände o hade mig o trodde att klockan skulle ringa men det gjorde den aldrig. Efter ett tag förstod jag då att det bara var söndag o det var så skönt så jag somnade om en timme till :) Åt frukost satt i soffan o kollade tv o sen blev det middag hos E&F o sen bandy. Som vi skrek o hade oss. Lite sårig i halsen var vi efteråt. Men dom vann i allafall med 6-4.

I fredags var jag ledig o likaså Eme. Vi spenderade dagen i stan o handlade kläder o gick runt o tittade på allt folk. Sen så lagade vi mat o F skulle på match. Kvar blev jag o E o våra cidrar o Wii. Så vi ska väl inte klaga. Sen bar det hem till Larsen på lite 25-årsfirande o sen blev det Harrys. Det var kul faktiskt. Träffade E´s arbetskamrater. O dom fyllde en kan man nog ta o säga. Köpte in dricka o sa man att det var bra tack så var det ändå bara till att dricka. Men det gick bra ändå.
Bakis på lördagen. Lite mosig i huvudet. Kinamat med E´s arbetskamrater, kanske inte det godaste att sitta o stoppa i sig. Kvällen tillbringade jag med J&J. Tittade melodifestivalen. Trodde aldrig att dom skulle godkänna det. Men det gjorde dom. Skitlåtar allihopa nästan så det blev bara komiskt att titta på det. Sen tittade vi på "Grogg" Robert Gustavsson har ju inte alla hemma direkt. Det var en trevlig kväll. Kul att umgås när man inte alltid är full som ett ägg =)

I natt jag har spelat fotboll. Troligen i Kirseberg då det var en massa andra Kirsebergsbor inblandade. Jag har sprungit o sprungit o sparkat på den här bollen hela natten. Så när jag vaknade i morse hade jag ingen pyjamas på mig o jag var dygnsur av svett. Mysigt att vakna upp så. I natt får jag nog ta o göra ngt lugnare. Golf kanske. Eller biljard.

Jag är inte riktigt som jag ska i mitt huvud. Oftast så pratar jag innan jag tänker efter o det resulterar bara i att allt blir så dummt så det kan inte bli dummare. Oftast så kommer jag på att det är helt galet direkt efter, men ja, så är det.
 Jag har då funderat på en sak. Alla dom här jävla fåglarna. Har inte dom ngn känsel? Dom går på isen o badar i kanalen. Dom måste vara dumma i huvudet.

Kom att tänka på en sak som jag såg i sommras. Skulle upp i stan o då möter jag tre killar. Det var ju faktiskt synd om dom men jag kunde inte hålla mig för skratt, tyvärr. Den ena var en liten man som satt i rullstol eller permobil kanske det heter. Den ena hade bara en arm o den andra var halt. Det såg så roligt ut. Tur att vi inte skulle åt samma håll.
Sen har jag lite svårt för vart jag ska titta om jag pratar med en människa som är skelögd. Ögonen pekar åt var sitt håll, ibland så är det ena rakare än det andra. Jag har lite svårt att bestämma mig vart jag ska titta. Kan ju inte titta dom i ögonen.

Nu har nog det här inlägget totalt urartat. Så nu ska jag in i duschen igen. Känns som om man inte gör ngt annat än att lagar mat, duschar o jobbar. Om o om igen, dag efter dag...när är det semester?!

SKRIVET: 2009-02-10, kl 21:43:08 | PUBLICERAT I: Vardagen

..men hon har repat sig bra..

Enlig min familj så tycker inte min mormor att jag hör av mig till henne tillräkligt ofta. Var o hälsade på henne i november tror jag o sen så var familjen uppe igen i januari. Då var inte jag med. O då var jag så oförskämd att jag inte följde med o ringer gör jag heller inte så ofta enligt henne o det har jag aldrig gjort heller. För oftast när man väl tog sig tid att ringa henne så sa hon inget o sa hon ngt så var det "Du hör aldrig av dig" o en massa gnäll. Nä., då är det ju inte så konstigt att jag inte ringer henne heller. Men igår så gjorde jag då detta. Hon blev överlycklig när jag sa

"Hej mormor det är Elin"
"Hej Elin, va roligt att du ringer till mig"
"Ja, tänkte höra hur det är med dig o hur du trivs?"
"Det kunde har varit bättre. Hur är det med dig? Är du lika tjock som emelie?"

Först så täntke jag, skämtar hon med mig eller vad är det hon säger.
"Men Emelie är inte tjock, mormor"
" Jo det är hon."
"Nä"
"Jo det ä hon"
"Okej om du tycker det, men hon är söt"
"Ja o tjock. Men hon har repat sig bra"
Repat sig bra...repat sig bra...gick det runt i mitt huvud..ahh okej från när hon var sjuk för 5 år sen. Herregud, det är  5 år sedan flickan var sjuk. Hon blir inte bättre än vad hon är idag o det vill jag inte heller, för hon är hur go som helst. Lite vrickad ibland, borde tvätta munnen med tvål lite oftare. Men jag älskar henne!
"Ja, det har hon gjort. Vi ska vara glada över att vi har henne för hon hade kunnat dött"
"Ja....men hon är ju...."
"Vad gör du för ngt"


Att tanten inte kunde få det ur sig huvud. Sen började hon yra om att vi skulle åka till Mallorca... Ja ja.....för dit kan man ju åka om man har ngn med sig som kan ta hand om en. Hon är rolig hon. Kan knappt stå på benen själv så ska hon bege sig ut o resa. Men inte med mig, har gjort det en gång o göra aldrig om det i hela mitt liv. O vem skulle våga släppa iväg henne? Inte hemmet får jag hoppas.

Idag har vi jobbat i Helsinborg. Klockan ringde 0620 trodde jag skulle kräka. Tog tåget kl0734 (när jag i vanliga fall brukar stiga upp). Tog tåget hem kl 1934.... Fick jobba över 2h för att hinna klart med vårt arbete. Inte så kul o speciellt inte när man befinner sig 8 mil hemifrån eller ngt liknande o inte när det heller snöar ute. Vart tog våren vägen? När kommer den? Jag vill ha sol o värme o höra fåglarna kvittra på morgonen när jag vaknar. Jag vill slippa att ta på mig halsduk o tjock jacka som man känner sig som en michelingubbe i. Jag vill bara ha tröja o ett par flipflops. JAG VILL JAG VILL JAG VILL!

SKRIVET: 2009-02-05, kl 18:29:31 | PUBLICERAT I: Vardagen

Djur som äger djur??

Hundägare, vad för sorts folk är det egentliten? Är det människor överhufudtaget eller är det djur som äger djur??
Kommer ner i tvättstugan för 4 gången o hittar hundhår överallt på golvet, öppnar torktumlaren sitter stora jävla tussar med svart långt äkligt hundhår i hela luckan. Kollar maskinen, lika dant där. Jälva idiot. Ringer hyresvärden o beklagar mig för andra gångn. "Ja du bor ju inte i ett allergifritt hus" "Nä, det har jag aldrig sagt, men männsikan med hunden kan väl i allafall ta o torka upp efter sig o ta bort håret så jag slipper ha det på alla mina kläder när jag just har tvättat dom o dom är rena." "Mmmm men är det en så stor uppoffring för dig att ta bort håret?" "Nä det är det inte o det bli ju jag som får ta o göra det nu med även om det inte är jag som har hårat ner." "Jaaa.......men du bor ju inte...." "Nä det vet jag o jag kan ta det men jag vill ändå inte ha en massa hår på mina kläder. O jag tycker ändå att han ska respektera att det är andra som ska tvätta efter honom o att han då får ta o torka upp o sopa golvet efter sig. För det är väl inte rätt att jag ska behöva städa efter honom?" Jävla idioter. O alla jävla hundskitar som ligger över hela jävla stan? Om hundägaren skiter torkar han sig inte då i röven??!!! Det verkar inte som det för han/hon tar ju inte upp efter hundjävlen heller. Jävla äkliga hundägare. Borde fan vara lincens på att få vara det. Om det är så hilma hårigt i tvättstugan efter att människan har tvättat hur fan ser det inte ut då i hans lägenhet??? Räligt.

Ska man ha hund får man fan ta allt som kommer ur den med o av den med. Inte bara låta ngn annan trampa i skiten eller sopa upp allt hår efter djurfanet.

SKRIVET: 2009-02-01, kl 21:03:30 | PUBLICERAT I: Vardagen

Inte vill man ha en ny lägenhet?

Mmmm älskade helger!
I fredags slutade jag kl15 åkte hem till Eme o ja....kommer inte riktigt ihåg vad vi gjorde. Tror mest att vi väntade på att Fredde skulle sluta jobba. Sen så bar det iväg till J&J´s nya lägenhet. Hur fin som helst, inga konstiga dofter, allting helt nytt, ljust o fint, balkong som var lika stor som min lägenhet, ett badrum som inte var av dennna värld, med tvättmaskin, torkmaskin, skåp o en yta till att vika kläderna på....mmm..... Men vem vill ha allt det? Där kan man väl inte bo? Vill man inte ha knarrande golv, en toalett där det är typ 10graders skillnad gentemot övriga lägenheten, element som slutar fungerar när dom känner för det, varmvatten som tar ca 15 minuter för att överhuvudtaget kunna bli diskvarmt? Är det inte det man strävar efter i en lägenhet? Trodde jag. Nä, den var verkligen hur nice som helst. Tror nog att jag måste se över mitt lilla boende. Men sen så vill jag inte förlora mina trägolv heller.....så ja, jag får pälsa på mig när jag ska gå på toaletten :)

I övrigt har helgen bestått av säkerhetskurs. Väldigt givande o intressant. Så att man vet hur man ska agera i otrevliga situtioner. Men sen är det ju inte alltid man gör som man ska göra när man är hur stressad o rädd som in i helvete heller. Men det är en bra hjälp på vägen.

Freddo hade även match ikväll. Mot Skurup. Vann med 10-5 tror jag att det slutade (att jag aldrig håller reda på vad resultatet blev, men jag håller i allafall reda på att dom vann :) ) Fredde gjorde 2 mål.

Nu har vi bara 5½ dagar kvar att jobba tills vi kan hålla helg. Undrar om det händer ngt kul till helgen? Om inte så har ju Eme o Fredde Super Mario (det äldre) till Wii nu :)